Terug naar nieuws

VEMW Persbericht: Koen Becking nieuwe voorzitter van VEMW

2 september 2024Thessa de Ridder

De algemene ledenvergadering van belangenbehartiger VEMW heeft Koen Becking gekozen als nieuwe voorzitter. Becking volgt per 1 oktober 2024 Gertjan Lankhorst op, die dit najaar afscheid neemt.

Koen Becking

Koen Becking (1969) was tot 1 oktober 2024 rector magnificus en voorzitter van Nyenrode Business Universiteit. Hij studeerde politicologie in Amsterdam en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Hij was voorzitter van het college van bestuur van de Tilburgse universiteit en directievoorzitter van de KRO.

Als nieuwe VEMW-voorzitter wil Becking zich richten op betrouwbare energie, waterverduurzaming en het ondersteunen van bedrijven in de energietransitie. Hij streeft naar een schone leefomgeving, economische groei, en strategische autonomie voor Nederland. Becking ziet uit naar samenwerking met bedrijven en instellingen om groene groei te realiseren.

Becking: ‘Samen kunnen we de wereld beter maken; daar ben ik van overtuigd. Een schone leefomgeving mét ruimte voor economische groei, innovatie en behoud van werkgelegenheid. We kunnen dat sneller bereiken door intensief en gericht samen te werken. Ik wil me heel graag inzetten om die transitie naar een duurzame wereld te versnellen. De leden van Koninklijke VEMW zijn van groot belang voor het duurzaam verdienvermogen van Nederland. Voor banen, voor innovatie én voor onze strategische autonomie, zodat we minder afhankelijk worden van andere landen. 

Het bedrijfsleven is met de overheid aan zet om een leidende rol te spelen in de grote transities van vandaag en morgen. Energie en water spelen daarin een cruciale rol. Er gebeurt al veel goeds, maar het kan sneller en gerichter. Hoe kunnen we samen zorgen voor groene groei? Die vraag inspireert me. Ik verheug me er dan ook op onze vele bedrijven en (publieke) instellingen te leren kennen die vol ambitie zitten, maar ook hulp, kennis en duidelijkheid nodig hebben. Met betekenisvolle stappen, pragmatisme en een sterk geloof in een betere wereld komen we ver. Met elkaar kunnen we echt wat betekenen voor een schonere wereld.’

 

Voor de redactie

Voor toelichting op de benoeming van de heer Becking kunt u contact opnemen met Gertjan Lankhorst, voorzitter bestuur VEMW, 0348 48 43 60.

De Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) is kenniscentrum en belangenbehartiger voor Nederlandse zakelijke elektriciteit-, gas- en waterafnemers, afkomstig uit de industrie, de zakelijke dienstverlening, het gebouwenbeheer, de transportsector en de gezondheidszorg. Meer informatie over VEMW vindt u op www.vemw.nl.